ponedjeljak, 2. listopada 2017.

Published listopada 02, 2017 by with 0 comment

Kremaste čorbe za djecu- III dio

Jesen samo što nije stigla, škola je već počela, svi smo se više-manje vratili u rutinu, sigurno se pitate, šta ćete danas pripremiti za ručak ili večeru svojim najdražim ukućanima, međutim, znate da dobiti ideju za novi obrok, za novi ručak, večeru nije uopšte lako. Borba s pronalaženjem ideja može biti iscrpljujuća. Evo nekoliko jednostavnih rješenja


Čorba od piletine i tikvica
Sastojci:
  • kašičica kokosovog ulja;
  • pola crvenog luka;
  • 2 tikvice;
  • 1 pileći file (narezan na kockice);
  • 1 mrkva;
  • pola šoljice graška;
  • pola šoljice kukuruza;
  • pola kašike mascarponea;
  • prstohvat soli;
  • kašičica meda;
  • biber;
  • 1 kašičica mljevenog kokosa;
  • 1 kašičica susama.
Priprema: U zagreiani lonac srednje veličine ubacite kokosovo ulje, usitnjeni crveni luk, 2 narezane tikvice na komadiće, 1 mrkvu, grašak, kukuruz i pileći file narezan na kockice. Sve te sastojke dinstajte i polagano dolivajte pola litre vruće vode. Nakon 20-ak minuta ubacite mljeveni kokos, mascarpone, prstohvat soli, med i papar. Sve dobro promešajte sa štapnim mikserom i za bolji okus u servirani tanjir ubacite kašičicu hladnog jogurta.
Vesela veggie čorba s otkačenim tijestom
Sastojci:
  • 1 kašičica ulja od avokada
  • pola crvenog luka;
  • 1 krompir;
  • 1 šoljica graška;
  • 1 keleraba;
  • 1 praziluk;
  • malo soli i svježeg peršuna;
  • 5 grama tijesta (neko otkačenog izgleda – svemirci, čudovišta, slova)
Priprema: U zagrijani lonac srednje veličine ubacite avokadovo ulje, luk, mrkvu i krompir narezane na kockice, grašak, nasjeckanu kelerabu i praziluk. Sve to dinstajte 5 minuta i polagano dolivajte pola litra vruće vode, dodajte malo soli ili prema potrebi i svježeg peršuna. Kuhajte oko 15 minuta i ubacite neko otkačeno tijesto pa nastavite kuhati još 5 do 6 minuta i vesela čorba je spremna da razveseli vašeg mališana.

Izvor: Dječja posla
      edit

0 komentari:

Objavi komentar