Sastojci:
manji karfiol,
krompir,
dio bundeve ( muskatne tikve)
kašika pavlake
Priprema: Krompir i dio bundeve očistiti od kore i nasjeckati. Krompir nasjeckati na manje kocke, a bundevu na veće kako bi se skuhali u isto vrijeme. Cvjetiće karfiola odvojiti od stabljike.
Najprije u malo vode oko 5 minuta kuhati kockice krompira, a potom dodati kocke bundeve. Kada je sve polumeko, nakon oko 5 minuta, dodati cvjetiće karfiola i kuhati do mekog. Po potrebi dodati malo vode, ali samo toliko da povrće ima u čemu da se kuha.
Kad je povrće meko, ne prekuhano, izvaditi ga u bebin tanjir, izgnječiti viljuškom, ili izblendirati štapnim mikserom. Za blendiranje u blenderu je potrebna veća količina vode s čim bi dobili tečniju kašu, te se za ovo jelo to ne preporučuje.
U tako spremljenu gušću kašu dodati supenu kašiku punomasne pavlake, izmješati i poslužiti bebi da uživa.
Prema receptu iz knjige Kuvarski dnevnik bebe Marte
0 komentari:
Objavi komentar