
BEBI PIRE OD PASULJA NAKON 10. MESECA
Napomena: ovo može biti pasulj za celu porodicu ali ostalim ukućanima pasulj naknadno začiniti po želji i običaju.
Sastojci: pasulj šargarepa peršun crni luk
Priprema: Kuvati proizvoljnu količinu zrna pasulja u ekspres loncu oko pola sata. Baciti tu prvu vodu. Zatim dodati novu vodu i dosta šargarepe, zelena i tri luka isečena na sitno. Kuvati u ekspres loncu još satićak vremena dok ne bude mekano. Vašoj bebi starijoj od 10 meseci kroz cetku propasirati zrna pasulja, puno šargarepe, zelena, a gustinu regulisati tečnošću od kuvanja.
Izvor: dr Marija Mandić, "Kuvarski dnevnik bebe Marte"
Izvor: dr Marija Mandić, "Kuvarski dnevnik bebe Marte"
0 komentari:
Objavi komentar